Çfarë janë varifokalet?

Vrifocalet janë syze që ju lejojnë të shihni afër dhe larg pa pasur nevojë të ndërroni syzet.

Përmban një lente progresive që ka një forcë në rënie nga lart poshtë.

Në këtë mënyrë, mund të shihet larg nga pjesa e sipërme e thjerrëzës, ndërsa mund të shihet afër përmes pjesës së mesme dhe të poshtme.

Syzet varifokale janë veçanërisht të përshtatshme për njerëzit që kanë nevojë për korrigjim si për shikimin në distancë ashtu edhe për afër, p.sh. për shkak të presbiopisë.

Advertising

Sa të kushtueshme janë varifokalët?

Çmimi i lenteve progresive varet nga faktorë të ndryshëm, si p.sh. materiali i lenteve, korniza dhe shkalla e korrigjimit të shtrembërimit.

Mesatarisht, varifokalët në Gjermani kushtojnë midis 100 dhe 500 euro.

Megjithatë, ka edhe modele më të lira dhe më të shtrenjta. Vlen të krahasoni optikë të ndryshëm dhe gjithashtu të kërkoni oferta në internet.

Ka gjithashtu mënyra për t'i bërë varifokalët më të lirë, p.sh. duke blerë syze në internet ose duke përdorur oferta të tilla si karta e syzeve.

Syza dhe një libër për ta lexuar si ebook në amazon kindle